FAQ Kijk op Voetbal


Hoeveel kost het om mee te spelen met Kijk op Voetbal?

Deelnemen aan Kijk op Voetbal 2021/21 is gratis.


Ik wil inloggen maar ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Ga naar in het inlogscherm en klik op “Wachtwoord vergeten”. Je ontvangt een e-mail met je wachtwoord.


Ik wil een nieuwe teamnaam, coachnaam of wachtwoord. Kan ik dit aanpassen?

Ja. Meld je eerst aan. Je gaat daarna op de homepage rechtsboven naar je “Profiel” waar je de gegevens kan aanpassen.


Ik wil een nieuwe foto uploaden. Kan dit?

Klik rechtsboven op de homepage op het profiel icoon en verander je profielfoto.


Ik heb vorig jaar deelgenomen aan Kijk op Voetbal. Moet ik me opnieuw registreren?

Nee, dit is niet meer nodig. Je kunt meteen inloggen met je gegevens (e-mail, wachtwoord) van vorig jaar.


Hoe formeer ik een geldig team?

Uit de spelerslijst van Kijk op Voetbal, dien je 11 basisspelers en 4 wisselspelers te selecteren die samen niet meer dan 50 miljoen kosten. Daarnaast mag je niet meer dan 2 spelers van éénzelfde club kiezen. Van de 11 basisspelers die je selecteert, moet je 1 speler aanwijzen als aanvoerder. De aanvoerder kan je elke speelronde wijzigen.


Hoeveel teams mag ik inschrijven?

Iedere deelnemer mag maximaal 5 teams inschrijven.


Ik heb een team samengesteld en bevestigd voor de start van Kijk op Voetbal (speelronde 1). Kan ik nog wijzigingen doorvoeren?

Voor de deadline van speelronde 1 kan je je team zoveel aanpassen als je wilt, ook al is je team al opgeslagen.


Wanneer moet mijn team ingeschreven zijn om mee te spelen vanaf speelronde 1?

Dit is een half uur voor de eerste wedstrijd van speelronde 1. In het seizoen 2020-2021 is dat 12 september.


Kan ik tijdens het voetbalseizoen nog nieuwe teams inschrijven?

Ja, dat is mogelijk. De deadline om mee te spelen vanaf de eerstvolgende speelronde wordt op de site weergegeven.


In welk spelsysteem kan ik spelen?

Je kunt in elk systeem spelen zolang de basiself altijd: 1 keeper, minimaal 3 verdedigers en 1 aanvaller heeft.


Wat gebeurt er als een speler gedurende de competitie transfereert naar een andere club?

Gedurende het spel kunnen spelers van jouw team naar een andere club of buitenland transfereren. Deze spelers zijn dan niet meer actief bij hun club. Wij adviseren deze spelers (die "grayed out" worden getoond) zo snel mogelijk te vervangen middels een transfer van een actieve speler. Deze transfer is niet gratis, maar wordt bij de reguliere twee transfermogelijkheden per speelronde meegeteld.
Bij een binnenlandse transfer blijft de speler zelf wel in het spel maar speelt bij een nieuwe club. Vaak wordt de transferwaarde aangepast. Deze speler kun je door het maken van een transfer weer in je team krijgen (indien je genoeg budget hebt).


Kan ik mijn team wijzigen voor een nieuwe speelronde?

Ja voor een volgende speelronde kun je:
• Onbeperkt wisselen tussen basis- en bankspelers
• Voor elke speelronde mag je twee transfers toepassen; je mag dus maximaal twee nieuwe spelers kopen (en dus twee spelers verkopen).
• Een nieuwe aanvoerder kiezen
• De bankspelers prioriteren
Let op dat alle wijzigingen doorgevoerd moeten zijn vóór de deadline van de nieuwe speelronde (is half uur voor de eerste wedstrijd van de betreffende speelronde).


Ik heb mijn team gewijzigd. Kan ik dit ongedaan maken?

Als je voor de transferdeadline je wijzigingen ongedaan wilt maken dan klik dan op “herstel” op de mijn team pagina. Je krijgt dan de opstelling van de vorige speelronde. Het lukt me niet om wissels/transfers door te voeren, hoe kan dat? Als een speelronde gaande is (vaak in het weekend) is het niet meer mogelijk om je team te wijzigen. Er zit dan ook een “lock” op het spelersveld. De lock start een half uur voor de eerste wedstrijd van een speelronde en eindigt een half uur na de laatste wedstrijd. Daarna kan je je team weer aanpassen voor de volgende speelronde.


Ik heb niet al mijn 2 transfers gebruikt. Kan ik deze doorschuiven naar volgende week?

Nee er zijn maximaal 2 transfers per week mogelijk.


Welke wedstrijden tellen mee bij Kijk op Voetbal?

Kijk op Voetbal heeft betrekking op de Nederlandse Eredivisie. Punten worden gescoord gedurende het gehele seizoen (speelronde 1 t/m 34). Promotie/ degradatiewedstijden tellen niet mee.


Waar worden de scores op gebaseerd?

Bij het toekennen van de punten worden de statistieken van de officiële site van eredivisie gehanteerd. Waar kan ik zien hoeveel punten mijn spelers hebben gescoord? Ga naar het klassement en aan de rechterkant van de pagina zie je de scores en voorspellingen van jouw team.


Hoe kan ik andere teams zien?

Andere teams kan je direct zien als speelronde 1 begint. Zo blijft de tactiek van je tegenspelers nog even geheim. Om een team te zien, klik dan op de manager waarvan je het team wilt zien (in subleague of klassement) en je kunt jouw team vergelijken met je tegenstander.


Wat is een subleague?

Een subleague is een apart klassement, waar jij met een (selecte) groep (vrienden, familieleden, collega’s etc.) Kijk op Voetbal samen speelt.
Bij jouw registratie geef je je favoriete club aan. Hierdoor doe je automatisch mee in een club subleague met andere deelnemers die dezelfde club een warm hart toedragen.


Wat voor subleagues zijn er?

1) Openbare subleagues. In de subleague kan iedereen meedoen. Je doet al automatisch mee met subleague van je favoriete club
2) Privé subleagues. Hier speel je met een select gezelschap (bijvoorbeeld vriendengroep of bedrijf). De administrator van de subleague bepaalt wie mee mag doen aan de subleague.


Aan hoeveel subleagues kan ik meedoen?

Je kunt aan maximaal 5 subleagues meedoen.


De aanmelding bij een gesloten subleague lukt niet, hoe kan dit?

1) Je doet al mee met 5 subleagues.
2) De administrator accepteert jouw verzoek tot deelname niet.


Ik ben verwijderd bij een (gesloten) subleague, hoe kan dit?

Of je hebt je per ongeluk van de subleague verwijderd of je bent verwijderd door de administrator van de subleague. Als je weer in de subleague wilt terug keren, ga naar de “subleague pagina” en zoek de betreffende subleague. Klik daarna op “toevoegen”. Bij een (privé) subleague zal de administrator een e-mail krijgen en kan je weer accepteren (of afwijzen).


Wanneer worden de prijzen uitgekeerd?

De nummer 1 van het algemeen klassement krijgt een shirt van zijn favoriete club. De winnende subleague krijgt ook een prijs. Een eis hierbij is dat deze subleague minimaal 5 deelnemers bevat. De 5 personen met de meeste bijdrage qua punten aan deze subleague krijgen een Kijk op Voetbal zonnebril. 1 week na de laatste wedstijd worden de winnaars per e-mail op de hoogte gesteld. Prijzen worden binnen een maand opgestuurd.