Transfers (. over)
Aanvoerder
Teamwaarde
€ 0
Budget
€ 50.000.000
Mijn voorspelling
1 Uitslag tegen :
2 Scoort in de wedstrijd tegen :
3
Worden er meer dan 3 gele kaarten gegeven in de wedstrijd tegen :
Sla op
Programma speelronde 35 Vorige speelronde Volgende speelronde
Datum Thuis Uit Scheidsrechter
 1. Spelregels

  Terug naar index
  Het samenstellen van je team

  Je team bij Kijk op Voetbal dient te bestaan uit 15 spelers (11 basis- en 4 wisselspelers) en bestaat altijd uit:

  • 2 keepers
  • 5 verdedigers
  • 5 middenvelders
  • 3 aanvallers

  De totale waarde van jouw team bedraagt maximaal 50 miljoen euro. Van elke eredivisieclub mag je maximaal 2 spelers inzetten. Dus ook van jouw favoriete club!

  Terug naar index
  Bepalen spelsysteem

  Met de basiself kunnen verschillende spelsystemen worden gespeeld. Iedere coach bepaalt zijn eigen formatie van zijn team en kiest daarmee op welke linies het accent ligt (verdediging, middenveld, aanval).


  • 3-4-3 (1 keeper, 3 verdedigers, 4 middenvelders, 3 aanvallers)
  • 3-5-2 (1 keeper, 3 verdedigers, 5 middenvelders, 2 aanvallers)
  • 4-4-2 (1 keeper, 4 verdedigers, 4 middenvelders, 2 aanvallers)
  • 4-3-3 (1 keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders, 3 aanvallers)
  • 4-5-1 (1 keeper, 4 verdedigers, 5 middenvelders, 1 aanvaller)
  • 5-4-1 (1 keeper, 5 verdedigers, 4 middenvelders, 1 aanvaller)
  • 5-3-2 (1 keeper, 5 verdedigers, 3 middenvelders, 2 aanvallers)
  • 5-2-3 (1 keeper, 5 verdedigers, 2 middenvelders, 3 aanvallers)

  Standaard speel je in een 4-4-2 basisopstelling. Als je bijvoorbeeld het spelsysteem 3-4-3 wilt spelen betekent dit dat je met alle drie jouw aanvallers in de basiself wilt gaan spelen. Om dit mogelijk te maken dien je daarvoor een verdediger uit jouw basiselftal op de bank te zetten en een aanvaller van de bank in de basis te plaatsen. In onderstaande voorbeeld zie je hoe je een basisspeler (speler A) wisselt met een wisselspeler (speler B).

  Kort uitgelegd, bij (basis)speler A klik je op de wisselknopВwisselknop(afb. 1). Vervolgens klik je bij (wissel)speler B op dezelfde wisselknop (afb. 2). De wissel is dan voltooid (afb. 3). De opstelling dient uiteindelijk opgeslagen te worden.

  Terug naar index
  Selecteren aanvoerder

  Je team met basisspelers heeft een aanvoerder die je voor elke speelronde kan wijzigen. De aanvoerder krijgt het dubbele aantal punten van zijn originele speelronde score.

  Terug naar index
  Prioriteit invallen wisselspelers

  De wisselspelers, behalve de keeper, kun je plaatsen op prioriteit 1, 2 of 3 van wisselen. Deze nummers staan vermeld op de reservebank. De wisselspeler met prioriteit 1 zal als eerste in aanmerking komen om in te vallen indien er in de basiself spelers niet hebben gespeeld. De wisselspeler met prioriteit 3 zal als laatste in aanmerking komen om gewisseld te worden (zie ook 'wanneer vallen de wisselspelers in?'). Je kunt de prioriteit zelf aanpassen.

  Terug naar index
  Spelerslijst

  De spelerslijst van het online voetbalspel (ongeveer 500 spelers) wordt samengesteld op basis van de selecties van de achttien clubs in de eredivisie. De spelerslijst wordt continu bijgewerkt.

  Terug naar index
  Transfers en wisselen van spelers

  Om je selectie te versterken heb je de mogelijkheid om voor elke speelronde spelers te vervangen.

  1. Voor elke speelronde mag je twee transfers toepassen; je mag dus maximaal twee nieuwe spelers kopen (en dus twee spelers verkopen).
  2. Naast de mogelijkheid om een (of twee) speler(s) te kopen mag je onbeperkt wisselen tussen je basis- en wisselspelers. Door deze wissel speelt de wisselspeler in de basiself en zal de basisspeler op de bank plaatsnemen.

  De doorgevoerde transfers en wissels in je team gelden vanaf de eerstvolgende speelronde. Het team dat je (uiteindelijk) een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd van een speelronde hebt gekozen, is de definitieve opstelling van de betreffende speelronde. Je kunt dus wijzigingen in je team altijd ongedaan maken door middel van de 'herstel opstelling' knop en nieuwe wijzigingen aanbrengen, zolang de transferperiode niet is verstreken.

  Als je denkt dat er geen wijziging nodig is, is het uiteraard niet verplicht om spelers te vervangen. Als je tijdens een speelronde geen gebruik maakt van een of twee transfermogelijkheden, dan kun je deze niet meenemen naar de volgende speelronde.

  Terug naar index
  Wanneer vallen de wisselspelers in?

  Als één of meerdere basisspelers van jouw team gedurende de speelronde niet hebben gespeeld doordat zij bijvoorbeeld geblesseerd of geschorst waren kunnen zij automatisch worden vervangen door de wisselspelers 'op de bank'.

  Als de basiskeeper niet speelt in de speelronde, zal hij worden vervangen door de reservekeeper, indien deze wel speelt.

  Als één of meerdere basisspelers niet spelen in de speelronde, zullen ze als eerste vervangen worden door de wisselspeler(s) met de hoogste wisselprioriteit. Voorwaarde is wel dat het basisteam blijft voldoen aan het minimale aantal spelers per linie: 1 keeper, 3 verdedigers, 2 middenvelders en 1 aanvaller (het automatisch wisselen houdt hier dus rekening mee).

  Voorbeeld: als de basiself slechts drie verdedigers heeft, kan een verdediger kan alleen worden vervangen door een andere verdediger, ook al staat een middenvelder of aanvaller hoger in de prioriteit. Anders zou jouw team bestaan uit twee verdedigers, wat niet mogelijk is.

  Terug naar index
  Hoe scoor je punten?

  Alleen spelers die ook werkelijk in actie zijn gekomen (dat wil zeggen dat ze de wedstrijd deels of volledig hebben gespeeld) kunnen voor jou punten behalen. De wisselspeler van jouw team kan alleen punten ontvangen als deze invalt indien één of meerdere basisspelers niet hebben gespeeld in een speelronde.

    Keeper Verdediger Middenvelder Aanvaller
  Overwinning 3 3 3 3
  Gelijkspel 1 1 1 1
  Doelpunt 11 9 7 5
  Penalty 4 4 4 4
  Penalty gestopt 2 0 0 0
  Assist 5 3 2 2
  Geen tegendoelpunten 6 4 0 0
  Eigen doelpunt -3 -3 -3 -3
  Geel -2 -2 -2 -2
  2 x Geel -4 -4 -4 -4
  Direct rood -5 -5 -5 -5
  Aanvoerder Dubbele punten Dubbele punten Dubbele punten Dubbele punten

  Terug naar index
  Extra punten verdienen door wekelijkse voorspellingen

  Voor elke speelronde worden 3 stellingen voorgelegd. Deze stellingen gaan over de actualiteit van de betreffende week. Voor elk goed beantwoorde vraag ontvang je 1 punt.

  Terug naar index
  Subleague

  De subleague, waarin je het opneemt tegen je vrienden, familie en collega's geeft het spel een extra dimensie. Het aanmaken van een subleague is gratis en eenvoudig. Op de subleaguepagina heb je de optie om je eigen subleague aan te maken. Je kunt ervoor kiezen om een openbare subleague te maken (bijvoorbeeld voor personen die in dezelfde stad wonen of fan zijn van dezelfde voetbalclub), of het het creéren van een privé subleague. Hierbij doen alleen de personen mee die jij hebt uitgenodigd voor de subleague. In beide gevallen kun je als beheerder van de subleague via de site gemakkelijk nieuwe leden uitnodigen per mail, facebook of twitter.


  Terug naar index
  Prijzen

  De nummer 1 van het algemeen klassement krijgt een shirt van zijn favoriete club. De winnende subleague krijgt ook een prijs. Een eis hierbij is dat deze subleague minimaal 5 deelnemers bevat. De 5 personen met de meeste bijdrage qua punten aan deze subleague krijgen een Kijk op Voetbal zonnebril.

 1. Kijk op Voetbal in een aantal stappen uitgelegd

   


  • Budget max. € 50 mln
  • Selecteer 11 basis- en 4 wisselspelers
  • Max. 2 spelers per club

   

 2. De aanvoerder scoort dubbele punten

   

 3. Prioriteer de wisselspelers

   

 4. speler met 3 buttons
  Uitleg buttons
  A = Wissel basis- wisselspeler
  B = Info speler
  C = Verkoop speler

   

 5. Hulp nodig? Laat Kijk op Voetbal automatisch je team samen stellen

   

 6. Vul de voorspellingen in

   

 7. En nu beginnen!